Rodebietenhummus, een klassieker in de veganistische keuken, maar een aanrader voor iedereen. Niet alleen zitten rode bietjes boordevol gezonde voedingsstoffen, ze geven gewoon ook nog eens een prachtige kleur aan je gerechten. Rodebietenhummus is trouwens niet alleen lekker als broodbeleg, maar ook als dip of als sausje bij bijvoorbeeld een slaatje.
Ingrediënten
200g gekookte rode bieten
100g gekookte kikkererwten
een teentje knoflook
1 el tahin
citroensap
komijn
himalayazout
Bereiding
Doe de rode bieten, de kikkererwten, de knoflook de tahin, een eetlepel komijn, een klein beetje citroensap en wat himalayazout in de blender of mix met de staafmixer tot je een smeuïge spread krijgt. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Proef en breng op smaak. Voeg eventueel nog wat zout, komijn of citroensap toe. Doe dit telkens in kleine hoeveelheden en proef. Zo krijg je een rodebietenhummus die helemaal bij je past!