Quinoa met groene groenten

quinoa met groene groenten

Dit gerechtje is een echte immuunbooster. Niet alleen de quinoa is heel gezond omwille van het hoge gehalte aan eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Ook de groene groenten zitten boordevol essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Chlorofyl, de stof die verantwoordelijk is voor de groene kleur in groene groenten heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het ontgiften van het lichaam.

Het limoensap zorgt niet alleen voor een beetje friste in dit gerecht, maar het voegt ook extra vitamine C toe wat dan weer helpt bij de opname van het ijzer dat zich in de groene groenten bevindt.

De pitten & zaden zorgen voor nog wat extra gezonde vetten. Kortom een toppertje dus! Heerlijk op hete zomerdagen als lauwe salade.

Ingrediënten (4 personen)
  • 1 broccoli
  • 500 g quinoa
  • 100 g peultjes
  • 1 groene paprika
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • lente-ui
  • pitten & zaden met sojasaus 
  • peper, zout
  • 1 el limoensap 
Bereiding

Bereid de quinoa. Laat ze afkoelen als je een lauwe salade wil. 

Stoom de broccoliroosjes in ongeveer 12 minuten gaar.

Verhit een el olijfolie in een wokpan en doe er als eerste de peultjes in. Afhankelijk van hoe knapperig je ze wil laat je ze 7 tot 10 minuten bakken. De erwtjes hebben ongeveer 5 minuten nodig. Ze mogen trouwens recht uit de diepvries in de pan. En als laatste voeg je de paprika toe. Opnieuw afhankelijk van de gewenste knapperigheid, wok je ze 3 tot 5 minuten mee. Je kan de paprika ook rauw eten mocht je dat willen.

Kruid de groentjes met peper en zout, voeg nu alles samen en meng er het limoensap onder. Werk af met met de pitten/zadenmengeling met sojasaus en de lente-ui.

Voeg gerust ook andere verse kruiden toe die je lekker vindt!

Vond je dit een leuk artikel? Vertel het verder!
ENGLISH