Herfstige pompoencake

pompoencake

Herfst! Pompoentijd!

Heerlijk die oranje kanjers boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Niets lekkerder dan een kruidige pompoencake en een warme kop thee op één van die druilerige herfstdagen. Zelfs op de zonnige kan het overheerlijk smaken. Onderstaand recept is met minder suiker. Ik gebruik hier eieren, maar voor de veganisten onder ons kan je de eieren gerust vervangen door flax eggs.

Ingrediënten
  • 180 g havermoutvlokken
  • 200 g pompoenpuree
  • 100 g appelmoes (ongezoet)
  • 2 eieren (of 2 flax eggs)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 2 el bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden 
  • 75 g walnoten
Bereiding

Maal de havermoutvlokken fijn en doe er de rest van de droge ingrediënten, behalve de walnoten, bij. Meng goed.

Voeg nu de pompoenpuree en de appelmoes toe. Pompoenpuree maak je door pompoenblokjes gaar te stomen en ze te pureren tot een smeuïge massa.

Tot slot klop je de eieren of de flax eggs eronder. De eieren kan je er gewoon in hun geheel onder mengen of je kan ervoor kiezen om ze te scheiden en het eiwit apart op te kloppen. Dan doe je eerst het eigeel bij het cakebeslag, meng je alles goed en spatel je er op het einde voorzichtig het opgeklopte eiwit onder. Zo wordt de cake iets luchtiger.

Nu nog de gehakte walnoten erbij, goed mengen en het beslag is klaar! 

Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en plaats in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende ongeveer 35 minuten. Check of het beslag droog is door er met een satéstok in te prikken. Hangt er geen deeg meer aan, dan is de cake klaar!

Laat afkoelen en geniet!

Vond je dit een leuk artikel? Vertel het verder!
ENGLISH