Pitten- en zadenmengeling met sojasaus

pitten en zaden met sojasaus

Deze pitten -en zadenmengeling is niet alleen een heerlijke smaakmaker en uitstekende zoutvervanger, het zit ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen. Bovendien is het een bron van gezonde onverzadigde vetten. Voor mensen die plantaardig eten, is dit een goede aanvulling in hun voedingspatroon, maar iedereen vaart er wel bij om regelmatig wat noten, zaden en pitjes te eten. Voeg een eetlepel toe aan je gerecht of eet een kleine handje bij je aperitief. Je kan natuurlijk variëren met de pitten en zaden die je gebruikt.

Ingrediënten
  • 100 g pompoenpitten
  • 100 g zonnebloempitten
  • 50 g sesamzaadjes
  • 1 el sojasaus
Bereiding

Verhit een pan. Een heel klein beetje olie kan, maar is op zich niet echt nodig.

Doe de pompoenpitten en de zonnebloempitten in de pan zodat ze mooi verspreid liggen en roer ze af en toe om.

Laat ze ongeveer drie minuutjes roosteren en voeg er dan de sesamzaadjes aan toe en rooster ze nog ongeveer één minuutje mee. De zaadjes zijn klaar als ze beginnen te knisperen. Het is belangrijk dat je de zadenmengeling niet alleen laat en regelmatig omroert zodat het niet aanbrandt.

Zet het vuur uit, voeg de el sojasaus toe en meng goed om.

Bewaar de pitten – en zadenmengeling als ze afgekoeld is in een glazen potje. 

Vond je dit een leuk artikel? Vertel het verder!
ENGLISH