Boerenkoolpesto

boerenkoolpesto bij recept

Boerenkool, een lekkere gezonde groene groente boordevol voedingsstoffen en een echte immuniteitsbooster. Deze heerlijke groene pesto is een makkelijke manier om met boerenkool aan de slag te gaan. De olijfolie en zonnebloempitten zorgen voor gezonde vetten. Het citroensap voor extra vitamine C en voor een betere opname van het heemijzer dat je in groene groenten vindt. De edelgistvlokken zorgen dan weer voor belangrijke vitamines B en de knoflook werkt antibacterieel en ontstekingsremmend. Kortom met deze pesto kan je niet missen! Eet hem onverhit op een toastje of meng hem onder je pasta als het vuur al af staat en geniet van de heerlijke smaak.

Ingrediënten
  • 2 kopjes boerenkoolbladeren (gewassen en gedroogd)
  • 1/4 kopje zonnebloempitten (of noten naar keuze)
  • 1 grote teen knoflook 
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el edelgistvlokken
  • Zout en peper naar smaak
Bereiding

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen.

Doe de boerenkool, de geroosterde zonnebloempitten, knoflook, olijfolie, citroensap, en de edelgistvlokken, een snufje zout en peper in een keukenmachine of blender.

Mix alle ingrediënten tot een gladde massa. Als het te dik is, kun je extra olijfolie toevoegen.

Proef en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en het citroensap.

Vond je dit een leuk artikel? Vertel het verder!
ENGLISH