Amarant-boekweit chocolaatjes met veenbessen

amarant boekweitchocolaatjes met veenbessen

Deze chocoladestukken met boekweit, amarant, nootjes en veenbessen zien er niet alleen heerlijk uit. Ze zijn het ook! Het meeste werk in dit recept is de voorbereiding. 

Amarant poffen vraagt wat feeling, maar eens je het onder de knie hebt, is het een fluitje van een cent. Gebruik hiervoor een pan met antiaanbaklaag en deksel. Laat de pan heet worden en voeg om te testen of je de juiste temperatuur hebt, een half handje amarant toe. Zet het deksel erop. De amarant moet praktisch onmiddellijk beginnen poffen. Als de pan nog niet heet genoeg is en het te lang duurt voor de kleine korreltjes in het rond springen, branden ze aan. Pas als je pan de temperatuur heeft waarop ze onmiddellijk poffen, kan je grotere hoeveelheden ineens toevoegen. Maar overdrijf niet. De korreltjes moeten ruimte hebben. Ze mogen zeker niet op elkaar liggen. Wanneer je ziet dat de meeste amarant gepoft is, kan je de pan met het deksel eventjes van het vuur nemen en de laatste korreltjes laten poffen. Zo vermijd je dat de minikorreltjes alsnog aanbranden. De geur van de amarant is heerlijk. Doe ze in een grote bokaal en bewaar voor later. Je kan ze in je granola doen of gebruiken voor deze heerlijke chocolaatjes

Boekweit roosteren is eenvoudiger. Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Strooi er een laagje boekweit in zodat de korreltjes mooi naast elkaar liggen en rooster een vijftal minuten tot je ze hoort knisperen en ze een heerlijke nootachtige geur afgeven. Roer regelmatig om zodat de korreltjes niet te bruin worden aan één kant.

Zowel cacao, amarant, boekweit, nootjes en veenbessen bevatten allerlei gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Het aandeel suiker is er nog, maar beperkter. Dat maakt deze chocolaatjes gezonder dan andere en bovendien zijn ze overheerlijk!

Ingrediënten
  • 100 g pure chocolade 70%
  • 20 g amarant gepoft
  • 20 g boekweit geroosterd
  • klein handje nootjes gehakt
  • klein handje veenbessen fijngehakt
Bereiding

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt het au-bain marie. Wacht tot de chocolade mooi vloeibaar wordt en voeg dan de amarant, de boekweit, de noten en de veenbessen toe. Meng goed.

Giet het chocolademengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en spreid het mooi open met de bolle kant van een lepel. Druk zachtjes aan, zodat de massa goed aan elkaar hangt. Zet in de koelkast voor minstens een uurtje en breek de tablet in kleine stukken eens de chocolade hard genoeg is. 

Deel het uit aan al je vrienden of geniet er gewoon lekker zelf van ;)!

Vond je dit een leuk artikel? Vertel het verder!
ENGLISH